Algemene voorwaarden

Inchecktijd 16.00 | Uitchecktijd 11.00

1. Onderwerp

De verhuurder geeft in huur aan de huurder de vakantiestudio, gelegen, Domein Melrose Place, Derbylaan 55, huisje 15, 8450 Bredene, België.

Het huis is geschikt voor maximaal 4 personen. Tevens stel ik als voorwaarde dat de huurder minstens 18 jaar oud is, en dat deze gedurende de gehele huurperiode aanwezig is in de studio voor begeleiding van jongeren/kinderen jonger dan 18 jaar die eventueel in de studio verblijven.

Beschrijving van de verhuurde gedeeltes van de woning:

 

Begane grond:

 Woonkamer (tv met digitale kabelaansluiting, DVD speler, stereo), salon met bedbank, eetplaats voor 4 personen, open keuken (combioven, vaatwasser, koffiezet, koelkast met vriesvak, bestek en kookgerei), badkamer (wastafel, douche, wc, opbergruimte), Mezzanine met 1 ruime slaapplaats met kast (1×2 persoonsbed), terras en ruime tuin met kunstgras (het terras is volledig omheind), tuinset, lounge set, barbecue (enkel te gebruiken op de grindverharding), berging voor fietsen en private parking.

Algemeen:

Verwarming en koken is elektrisch, private parking voor het huisje bereikbaar via een aangelegd pad.

2. Aanvaarding goede staat

De verhuurder biedt de studio aan en de huurder aanvaardt het goed in de staat zoals het zich bevindt, in goede staat van onderhoud, veiligheid, hygiëne en bewoonbaarheid en conform zowel de koninklijke als de lokale wetten en besluiten die van toepassing zijn.

3. Bestemming en gebruik

3.1. De studio is exclusief bestemd voor bewoning op basis van seizoen verhuring. De huurder kan van deze woning niet zijn hoofdverblijfplaats maken. Elke wijziging door de huurder aan de bestemming of het gebruik van het goed is niet toegestaan.

3.2. Het vakantiehuis heeft 1 slaapplaats en 1 bedbank en voorzieningen voor maximaal 4 personen. Het is niet toegestaan om de woning met meer dan het vermelde maximum aantal personen te bewonen.

3.3. Staat van de studio: de verhuurde studio wordt vóór ingebruikname volledig gepoetst en in een nette staat gebracht. Bij het verlaten van de woning dient het huis terug in een nette staat afgeleverd te worden (opgeruimd). De vaat netjes afgedroogd en op de juiste plaats teruggezet, de bedden dienen de lakens afgetrokken te worden en gebruikte handdoeken op de grond in de badkamer leggen, afval dient gesorteerd te zijn in de daartoe bestemde afvalcontainer die zich op de parking bevindt. Parasols sluiten indien niet aanwezig. Bij het voor de eindschoonmaak vermelde tarief gaan wij ervan uit dat u zelf voor vertrek zonodig alles op zijn plaats terug zet, de afwas gedaan is en de gebruikte huishoudelijke apparatuur is schoongemaakt. Dat u de bedden achterlaat zoals u ze in ontvangst heeft genomen.

Indien dit niet in orde blijkt te zijn en er extra schoonmaakkosten ontstaan, zullen deze middels de borg aan de huurder worden doorgerekend. In het laatste geval zullen deze extra kosten vermeerderd worden met een eenmalig bedrag van €25,00.

Tevens bevestigt de huurder dat hij/zij al deze richtlijnen zal respecteren en dat hij/zij het verhuurde huisje en zijn inhoud in alle situaties zal behandelen als een goede huisvader. Dit betreft o.a. het sluiten van ramen en deuren bij wind/regen, het afsluiten van de studio bij afwezigheid, alle elektrische toestellen uit te schakelen wanneer deze niet worden gebruikt. Indien er inbreuken vastgesteld worden er een overlast veroorzaakt wordt voor andere bewoners, behoudt de verhuurder zich het recht voor om het contract met onmiddellijke ingang te verbreken. In deze situatie zal het resterende bedrag van de huur niet terug gevorderd kunnen worden door de huurder en zal de waarborgsom als schadevergoeding worden geïnd.

4. Overdracht en onderverhuur

Het is de huurder niet toegestaan zijn rechten over te dragen, noch de studio te verhuren aan derden.

5. Betaling en voorwaarden

Zie de site van Booking.com:   https://www.booking.com/hotel/be/vakantiehuisjebredene

 

6. Huurwaarborg

6.1. Om een goede afloop van het huurcontract te verzekeren, betaald de huurder een huurwaarborg ten bedrage van €200.00 aan de verhuurder alvorens hij/zij het goed in gebruik mag nemen. De waarborgsom wordt  betaald ten laatste 5 dagen voor aankomst op het rekeningnummer: IBAN: BE53 7755 1563 5853 BIC: GKCCBEBB.

6.2. De verplichting van de verhuurder om toegang tot de studio te verschaffen wordt uitgesteld tot de volledige huurwaarborg op onze rekening is geregistreerd. Bij gebreke van betaling zal de overeenkomst op de ingangsdatum als ontbonden worden beschouwd. De huurwaarborg staat volledig los van de te betalen huursom.

6.3. Indien het huisje in perfecte staat wordt verlaten zal de waarborg binnen de week na vertrek terug gestort worden op rekening van de huurder 

7. Aansprakelijkheid huurder

7.1. De huurder is aansprakelijk voor alle schade aan het vakantiehuis of de inhoud van het vakantiehuis toegebracht door zichzelf en/of door medereizigers dan wel bezoekers. De huurder is gedurende de volledige huurperiode verantwoordelijk voor het huisje en hij/zij verplicht zich het huisje mooi en netjes te houden.

7.2. Het is de huurder niet toegestaan om meer of andere personen in het vakantiehuisje onder te brengen dan deze vermeld op het huurcontract. Bij inbreuk op punt 7.3. mag de verhuurder de huurder weigeren.

7.3. Alle schade dient voor het vertrek van de huurder aan de verhuurder gemeld te worden 

8. Bezoek van de verhuurder

Het is de verhuurder toegestaan, door middel van een afspraak met de huurder, het huisje te bezoeken met als doel na te gaan indien alle verplichtingen worden nageleefd en uitgevoerd. Dit recht moet rekening houden met de privé sfeer van de huurder en met mate uitgevoerd worden.

9. Verantwoordelijkheid bij ongevallen en inbraak

9.1. De verhuurder, de mede-eigenaars en de vereniging van mede-eigenaars van domein Melrose place zijn niet verantwoordelijk voor ongevallen die in en/of rondom het huis gebeuren.

9.2. De huurder is verantwoordelijk voor diefstal van en schade aan de inboedel als diefstal gebeurt zonder sporen van braak. Bij diefstal zonder sporen van braak bijvoorbeeld door het niet afsluiten van ramen en/of deuren bij afwezigheid van de huurder en/of medehuurders blijft de huurder aansprakelijk voor de geleden schade. Iedere vorm van inbraak dient gemeld te worden bij de lokale politie.